Ingredience: (2 porce)
1000 g vepřových žebírek, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 ks hřebíčku, 2 lžičky soli.
100 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Vepřová žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček a sůl a vaříme na mírném stupni 2 hodiny (nebo dokud není maso měkké, ale nesmí odpadávat od kosti).
- Uvařená žebírka naporcujeme na menší kousky a každý kousek potřeme BBQ omáčkou ze všech stran.
- Rozpálíme gril a žebírka ogrilujeme zprudka do křupava, stačí pár minut. Hotová žebírka ještě potřeme BBQ omáčkou a můžeme podávat.
TIP: K žebírkům se výtečně hodí nakládaná zelenina a čerstvá bagetka.