Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

BBQ grilovaná vepřová žebírka

Ingredience: (2 porce)

1000 g vepřových žebírek, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 ks hřebíčku, 2 lžičky soli.

100 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem


Postup:

  1. Vepřová žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček a sůl a vaříme na mírném stupni 2 hodiny (nebo dokud není maso měkké, ale nesmí odpadávat od kosti).
  2. Uvařená žebírka naporcujeme na menší kousky a každý kousek potřeme BBQ omáčkou ze všech stran.
  3. Rozpálíme gril a žebírka ogrilujeme zprudka do křupava, stačí pár minut. Hotová žebírka ještě potřeme BBQ omáčkou a můžeme podávat.

TIP: K žebírkům se výtečně hodí nakládaná zelenina a čerstvá bagetka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here