Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Biskupský chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou

Ingredience:

Těsto: 4 ks vejce, 150 g moučkového cukru, 120 g změklého másla, 150 g špaldové celozrnné hladké mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva.

0,02 l amaretta (malý panák), 100 g nasekané hořké čokolády, 50 g rozinek, 50 g nasekaných mandlí, 100 g kandované pomerančové kůry.

Poleva: 100 g hořké čokolády, 100 ml 12% smetany na vaření.

Ozdoba: 40 g nasekaných mandlí, kousky kandované pomerančové kůry.


Postup:

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky.
  2. Přisypeme mandle, rozinky, kandovanou kůru, čokoládu a přilijeme amaretto.
  3. Bílky ušleháme do tuhého sněhu.
  4. Do žloutkové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme našlehaný sníh z bílků.
  5. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.
  6. Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.
  7. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká poleva.
  8. Připravenou čokoládovou polevou potřeme chlebíček ze všech stran.
  9. Mandle nasekáme a opražíme na pánvi. Posypeme střed biskupského chlebíčku a ozdobíme kousky kandované pomerančové kůry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here