Ingredience:
Těsto: 4 ks vejce, 150 g moučkového cukru, 120 g změklého másla, 150 g špaldové celozrnné hladké mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva.
0,02 l amaretta (malý panák), 100 g nasekané hořké čokolády, 50 g rozinek, 50 g nasekaných mandlí, 100 g kandované pomerančové kůry.
Poleva: 100 g hořké čokolády, 100 ml 12% smetany na vaření.
Ozdoba: 40 g nasekaných mandlí, kousky kandované pomerančové kůry.
Postup:
- Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky.
- Přisypeme mandle, rozinky, kandovanou kůru, čokoládu a přilijeme amaretto.
- Bílky ušleháme do tuhého sněhu.
- Do žloutkové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme našlehaný sníh z bílků.
- Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.
- Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká poleva.
- Připravenou čokoládovou polevou potřeme chlebíček ze všech stran.
- Mandle nasekáme a opražíme na pánvi. Posypeme střed biskupského chlebíčku a ozdobíme kousky kandované pomerančové kůry.



