Rubriky
Vegan Polévky Recepty

Čočková indická polévka

Ingredience: (6 porcí)

Zelenina: 170 g celeru, 1 paprika kapie, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3 menší mrkve, 10 g zázvoru.

Čerstvé bylinky: majoránka, oregano, tymián, maggi (smil italský).

Koření: sůl, pepř, kari, kurkuma, fenykl celý, římský kmín celý, 2 bobkové listy.

1 litr vývaru, 120 ml kokosového mléka, 1 lžíce kokosového oleje, 200 g předvařené čočky.


Postup:

  1. Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky (česnek a zázvor nasekáme nadrobno).
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a všechno koření a orestujeme dozlatova až hněda. 
  3. Poté vlijeme kokosové mléko a necháme chvilku povařit. Přilijeme vývar, promícháme a vsypeme předvařenou čočku. 
  4. Necháme vařit na mírném ohni, dokud není čočka hotová. 
  5. Polévku dle potřeby dosolíme.
  6. Podáváme posypané čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here