Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Čokoládový fondant s kardamomem

Ingredience: (4 ks)

150 g čokolády (alespoň 60%), 100 g másla, 150 g cukru krystal, 3 středně velká vejce, špetka soli, 6-8 zrnek kardamomu.

Máslo na vymazání formiček.

Čerstvé jahody a moučkový cukr na posypání.


Postup:

  1. Do mísy nalámeme čokoládu, přidáme máslo pokrájené na kousky, špetku soli a necháme jej rozpustit nad hrncem s vodou (nebo ve vodní lázni).
  2. Ze zrnek vyloupeme kardamom a ve hmoždíři ho nadrtíme najemno. Přidáme ho k rozpuštěné čokoládě a čokoládu necháme 10 minut vychladnout.
  3. V jiné míse rozmícháme vejce a cukr a přilijeme vychladlou čokoládu. Promícháme do hladké konzistence.
  4. Formičky vytřeme máslem a naplníme do 2/3 čokoládou.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 25-30 minut.
  6. Fondanty necháme vychladnout a podáváme je s čerstvými jahodami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here