Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Cukeťáky bez lepku

Ingredience:

1400 g zelené cukety (zbavené jádřince), 50 g česneku, 1 lžíce soli, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 1 lžíce semínek římského kmínu, 3 lžíce sušené majoránky, 300 g rýžové mouky (kdo nemá rýžovou mouku a nevadí mu lepek, pak stačí použít klasickou mouku pšeničnou), 5 vajec, 200 g uzeného masa.

Olej na osmažení.

Dip z pečených paprik.


Postup:

  1. Cuketu včetně slupky nastrouháme najemno. Trochu ji promačkáme a slijeme přebytečnou vodu, kterou cuketa pustila.
  2. Stroužky česneku prolisujeme k cuketě. Přidáme na kousky pokrájené uzené maso.
  3. Okořeníme kurkumou, zázvorem, římským kmínem a majoránkou. Osolíme.
  4. Přidáme vejce a rýžovou mouku a pořádně promícháme.
  5. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, do kterého naběračkou lijeme po troškách těsto, aby vytvořilo placičku o průměru cca 12-15 cm.
  6. Každou placičku osmažíme dozlatova z obou stran. Takto pokračujeme dokud máme těsto.

TIP: Cukeťáky jsou výborné s Dipem z pečených paprik a mít je tak jako lehkou svačinku. Můžete je ale použít i jako přílohu ke gulášku (v tom případě můžete vynechat uzené maso 🙂 ).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here