Ingredience:
1400 g zelené cukety (zbavené jádřince), 50 g česneku, 1 lžíce soli, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 1 lžíce semínek římského kmínu, 3 lžíce sušené majoránky, 300 g rýžové mouky (kdo nemá rýžovou mouku a nevadí mu lepek, pak stačí použít klasickou mouku pšeničnou), 5 vajec, 200 g uzeného masa.
Olej na osmažení.
Dip z pečených paprik.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Cuketu včetně slupky nastrouháme najemno. Trochu ji promačkáme a slijeme přebytečnou vodu, kterou cuketa pustila.
- Stroužky česneku prolisujeme k cuketě. Přidáme na kousky pokrájené uzené maso.
- Okořeníme kurkumou, zázvorem, římským kmínem a majoránkou. Osolíme.
- Přidáme vejce a rýžovou mouku a pořádně promícháme.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje, do kterého naběračkou lijeme po troškách těsto, aby vytvořilo placičku o průměru cca 12-15 cm.
- Každou placičku osmažíme dozlatova z obou stran. Takto pokračujeme dokud máme těsto.
TIP: Cukeťáky jsou výborné s Dipem z pečených paprik a mít je tak jako lehkou svačinku. Můžete je ale použít i jako přílohu ke gulášku (v tom případě můžete vynechat uzené maso 🙂 ).