Ingredience:
600 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 200 g bílého jogurtu, 200 ml vlažné vody, 1 lžička cukru moučky, 1 lžička soli.
1 vajíčko na potření, dýňová semínka na posypání.
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy a přidáme ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto, které vytvarujeme do bochánku.
- Mísu lehce vytřeme olejem, těsto do něj přemístíme. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny kynout.
- Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny, znovu propracujeme a z každého vytvarujeme hladký bochník.
- Bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20-30 minut nakynout.
- Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C.
- Nakynuté bochánky uprostřed lehce nařízneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky.
- Dáme do trouby a pečeme 40 minut.