Rubriky
Recepty Pečivo

Dýňové bochníky

Ingredience:

600 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 200 g bílého jogurtu, 200 ml vlažné vody, 1 lžička cukru moučky, 1 lžička soli.

1 vajíčko na potření, dýňová semínka na posypání.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy a přidáme ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto, které vytvarujeme do bochánku.
  2. Mísu lehce vytřeme olejem, těsto do něj přemístíme. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny kynout.
  3. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny, znovu propracujeme a z každého vytvarujeme hladký bochník.
  4. Bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20-30 minut nakynout.
  5. Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C.
  6. Nakynuté bochánky uprostřed lehce nařízneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky.
  7. Dáme do trouby a pečeme 40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here