Rubriky
Vegan Recepty Pečivo

Focaccia s rozmarýnem a nakládanými sušenými rajčaty

Ingredience:

Těsto: 500 g hladké mouky, 7 g sušeného droždí, 350 ml teplé vody, 1 lžička cukru krystal, 2 lžičky soli, 6 plátků Sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji s kapary, česnekem a oregánem.

Navrch: snítka rozmarýnu, 2 plátky naložených rajčat.

Máslo na vymazání plechu + mouka na vysypání plechu.

Olivový olej na pokapání.


Postup:

  1. Mouku smícháme se sušeným droždím. 
  2. Do odměrky nalijeme 350 ml teplé vody a smícháme s cukrem a solí, promícháme než se sůl a cukr rozpustí.
  3. Smícháme suché a mokré přísady a ze všeho vypracujeme těsto. Těsto bude hodné lepkavé a relativně tekuté. To je v pořádku.
  4. Do těsta přidáme nakrájená sušená rajčata. Těsto ještě jednou promícháme, abychom rajčata zapracovali.
  5. Těsto necháme vykynout než zdvojnásobí objem cca 1-2 hodiny.
  6. Připravíme si pečící plech (20×30 cm) s vyššími okraji. Plech vymažeme máslem a trochu pekáč vysypeme moukou aby se focaccia dobře vyndávala po upečení.
  7. Vykynuté těsto nepropracováváme a rovnou ho dáme z mísy do připraveného pekáče.
  8. Prsty rozprostřeme těsto do krajů. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut vykynout.
  9. Na těstě uděláme důlky. Rozmarýn rozdělíme na malé snítky a vpícháme ho do těsta. Rajčata pokrájíme na kousky a zamáčkneme do těsta.
  10. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 25 minut. Až bude barva zlatavá, můžeme focacciu vyndat. 
  11. Nakonec ještě teplou focacciu pokapeme olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here