Rubriky
Grilovací sezóna Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody

Grilované argentinské krevety se salátkem a salsou

Ingredience: (2-3 porce)

800 g argentinských krevet (doporučujeme od Boxxi.cz), 2 lžíce BBQ omáčky, 1 lžíce kari pasty.

Salát: 2 listy římského salátu, 8 červených ředkviček, šťáva z citronu na zakápnutí.

Salsa: 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, špetka soli a pepře.

Oblíbené pečivo k podávání, např. Nadýchané bagetky.


Postup:

  1. Jednu polovinu krevet obalíme v BBQ omáčce a druhou v kari pastě. Gril rozpálíme a krevety zprudka ogrilujeme z obou stran (z každé strany max 1 minutu).
  2. Salát i ředkvičky pokrájíme na větší kousky, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
  3. Na salsu pokrájíme okurku, rajče i cibuli nadrobno a přidáme utřený česnek. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme med, osolíme a opepříme. Promícháme a můžeme podávat.
  4. Krevety podáváme se salátkem, salsou a čerstvým pečivem.

TIP: Krevety můžeme podávat i pro více lidí jako předkrm 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here