Ingredience: (2-3 porce)
800 g argentinských krevet (doporučujeme od Boxxi.cz), 2 lžíce BBQ omáčky, 1 lžíce kari pasty.
Salát: 2 listy římského salátu, 8 červených ředkviček, šťáva z citronu na zakápnutí.
Salsa: 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, špetka soli a pepře.
Oblíbené pečivo k podávání, např. Nadýchané bagetky.
Postup:
- Jednu polovinu krevet obalíme v BBQ omáčce a druhou v kari pastě. Gril rozpálíme a krevety zprudka ogrilujeme z obou stran (z každé strany max 1 minutu).
- Salát i ředkvičky pokrájíme na větší kousky, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
- Na salsu pokrájíme okurku, rajče i cibuli nadrobno a přidáme utřený česnek. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme med, osolíme a opepříme. Promícháme a můžeme podávat.
- Krevety podáváme se salátkem, salsou a čerstvým pečivem.
TIP: Krevety můžeme podávat i pro více lidí jako předkrm 🙂