Rubriky
Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

Grilované špízy v BBQ omáčce

Ingredience:

500 g vepřové krkovice, sůl, pepř, čerstvé bylinky (oregano, libeček, tymián atp), 4 lžíce olivového oleje.

2 cibule, 1 červená paprika, 1 malá cuketka, 1 menší lilek, sůl.

100 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g.


Postup:

  1. Krkovici nakrájíme na plátky, které ještě rozkrájíme na malé kousky cca 4×4 cm. Maso dáme do mísy a přidáme najemno nasekané bylinky. Osolíme, opepříme, přilijeme olej a pořádně promícháme. Necháme naložené v lednici nejlépe den předem.
  2. Před napícháním masa na špízy, maso vyndáme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.
  3. Cuketu, cibuli, papriku a lilek pokrájíme na malé kousky, postejně velké jako jsou kousky masa.
  4. Maso a zeleninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a lehce jej posolíme.
  5. Špízy grilujeme asi 10 minut na rozžhaveném uhlí, poté je potřeme BBQ omáčkou a grilujeme dokud není maso hotové. Asi pět minut před koncem ještě potřeme BBQ omáčkou ještě jednou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here