Ingredience:
500 g vepřové krkovice, sůl, pepř, čerstvé bylinky (oregano, libeček, tymián atp), 4 lžíce olivového oleje.
2 cibule, 1 červená paprika, 1 malá cuketka, 1 menší lilek, sůl.
100 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Krkovici nakrájíme na plátky, které ještě rozkrájíme na malé kousky cca 4×4 cm. Maso dáme do mísy a přidáme najemno nasekané bylinky. Osolíme, opepříme, přilijeme olej a pořádně promícháme. Necháme naložené v lednici nejlépe den předem.
- Před napícháním masa na špízy, maso vyndáme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.
- Cuketu, cibuli, papriku a lilek pokrájíme na malé kousky, postejně velké jako jsou kousky masa.
- Maso a zeleninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a lehce jej posolíme.
- Špízy grilujeme asi 10 minut na rozžhaveném uhlí, poté je potřeme BBQ omáčkou a grilujeme dokud není maso hotové. Asi pět minut před koncem ještě potřeme BBQ omáčkou ještě jednou.