Ingredience:
Vepřový bok (dle počtu porcí) – my jsme dělali 8 ks na párty 🙂
Koření: 1 lžička fenyklu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžičky soli.
Sweet chilli omáčka se zázvorem na potírání a k podávání.
Zelný salát s cibulí nebo Coleslaw.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Koření opražíme na pánvi a přendáme do hmoždíře. Přidáme sůl a rozdrtíme.
- Bůčky nakrájíme přes kůži na mřížku a koření vetřeme do kůže. Zbylým kořením potřeme zbytek stran. Zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici do druhého dne.
- Pita chleby a zelný salát připravíme dle návodu. Pokud máme pita chleby připravené dopředu, je vhodné je na grilu opéct.
- Před grilováním necháme bůčky vyndané z lednice při pokojové teplotě. Gril rozpálíme a bůčky grilujeme pozvolna na středním plameni (nejprve kůží dolů) asi 20 minut (dle výšky bůčku). Při grilování několikrát obrátíme a vždy potřeme vrstvou Sweet chilli omáčky se zázvorem.
- Grilované bůčky nakrájíme na tenké plátky. Pita chleby nařízneme, abychom vytvořili kapsu a naplníme je zelným salátkem a bůčkem. Povrch zalijeme Sweet chilli omáčkou.
TIP: Místo pita chlebů lze naplnit i tortilly.