Rubriky
Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

Grilovaný bůček v pita chlebu se sweet chilli omáčkou

Ingredience:

Vepřový bok (dle počtu porcí) – my jsme dělali 8 ks na párty 🙂

Koření: 1 lžička fenyklu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžičky soli.

Sweet chilli omáčka se zázvorem na potírání a k podávání.

Nadýchané pita chleby.

Zelný salát s cibulí nebo Coleslaw.

Naše výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Koření opražíme na pánvi a přendáme do hmoždíře. Přidáme sůl a rozdrtíme.
  2. Bůčky nakrájíme přes kůži na mřížku a koření vetřeme do kůže. Zbylým kořením potřeme zbytek stran. Zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici do druhého dne.
  3. Pita chleby a zelný salát připravíme dle návodu. Pokud máme pita chleby připravené dopředu, je vhodné je na grilu opéct.
  4. Před grilováním necháme bůčky vyndané z lednice při pokojové teplotě. Gril rozpálíme a bůčky grilujeme pozvolna na středním plameni (nejprve kůží dolů) asi 20 minut (dle výšky bůčku). Při grilování několikrát obrátíme a vždy potřeme vrstvou Sweet chilli omáčky se zázvorem.
  5. Grilované bůčky nakrájíme na tenké plátky. Pita chleby nařízneme, abychom vytvořili kapsu a naplníme je zelným salátkem a bůčkem. Povrch zalijeme Sweet chilli omáčkou.

TIP: Místo pita chlebů lze naplnit i tortilly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here