Rubriky
Recepty Houbové recepty

Guláš z čerstvých hub

Ingredience:

450 g cibule, 600 g čerstvých hub, 4 papriky, 1 pórek, 2 mrkve, kus celeru, 4 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, 1 bobkový list, 1 l vývaru, 1 malý rajčatový protlak, 100 g slaniny nebo jiné uzeniny,  olej/sádlo.

Pepř, sůl, koriandr, paprika sladká mletá, 2 lžíce sójové omáčky. 


Postup:

  1. Mrkev a celer si uvaříme do měkka a rozmixujeme.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Přidáme rozmarýn a bobkový list a osmažíme na oleji/sádle dozlatova. Přidáme nakrájené papriky a slaninu a ještě chvíli restujeme.
  3. Okořeníme sladkou červenou paprikou, koriandrem, pepřem a solí.
  4. Přidáme houby, promícháme a znovu krátce orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem, vmícháme rozmixovanou zeleninu, rajčatový protlak a sójovou omáčku.
  6. Ještě krátce povaříme a dle potřeby osolíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here