Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Recepty Maso Hovězí maso

Hovězí burger se sýrem a domácí žemlí

Ingredience: 4 ks

4 ks Žemle na burger se sezamovými semínky nebo Žemle na burger makové.

Maso: 400 g předního hovězího masa, sůl, pepř, hrst nasekaných bylinek (oregano, tymián), 2 lžíce oleje, 100 g sýru gouda,

Dohotovení: 1 červená cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu.

Naložená cibule a salátové okurky v octovém nálevu.


Postup:

  1. Žemle připravíme dle návodu.
  2. Hovězí maso si doma nameleme do mísy. Přidáme pepř, sůl (celkem dost) a nasekané bylinky. Dobře promícháme.
  3. Z masové směsi vytvoříme 4 burgery. Navrch každého položíme kousek sýra a smotáme do koule, aby se sýr zabalil. Kouli následně opět stlačíme do placatého tvaru. 
  4. Na grilovací pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje vložíme burgery. Smažíme z každé strany na střední plamen po dobu 5 minut, (aby se sýr roztekl a maso bylo hotové).
  5. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
  6. Žemle rozkrojíme, potřeme hořčicí a kečupem. Na spodní část dáme naložené okurky, na ně položíme burger a navrch dáme kolečka cibule. Přiklopíme druhou částí žemle.
  7. Po zakousnutí by měl sýr krásně vytékat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here