Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové

Kari lečo s klobásou

Ingredience:

1000 g rajčat, 600 g bílých paprik, 5 cibulí, 160 g klobásy, 2 lžičky červené nebo zelené kari pasty, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sádla, 6 vajec.

Čerstvá bylinka na posypání (bazalka, petržel nebo pažitka).

Naše výrobky použité v receptu


    Postup:

    1. Rajčata, papriky, cibuli a klobásu pokrájíme na malé kousky.
    2. V nepřilnavém hrnci nebo pánvi rozehřejeme sádlo a nejprve začneme restovat cibulku.
    3. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme klobásu a po dalších 5 minutách restování přidáme i papriky. Společně vše restujeme, dokud není cibulka lehce zlatavá.
    4. Přidáme kari pastu, kterou necháme rozehřát a velmi krátce zarestovat.
    5. Pak hned přidáme rajčata. Promícháme a přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném stupni 30-45 minut, dokud nejsou rajčata zcela měkká.
    6. Nakonec osolíme a zamícháme vejce a krátce povaříme.
    7. Podáváme sypané čerstvou bylinkou a čerstvých chlebem.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

    Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here