Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové

Kari lečo s klobásou

Ingredience:

1000 g rajčat, 600 g bílých paprik, 5 cibulí, 160 g klobásy, 2 lžičky Červená kari pasta 100 g nebo Žlutá kari pasta 100 g, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sádla, 6 vajec.

Čerstvá bylinka na posypání (bazalka, petržel nebo pažitka).


Postup:

  1. Rajčata, papriky, cibuli a klobásu pokrájíme na malé kousky.
  2. V nepřilnavém hrnci nebo pánvi rozehřejeme sádlo a nejprve začneme restovat cibulku.
  3. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme klobásu a po dalších 5 minutách restování přidáme i papriky. Společně vše restujeme, dokud není cibulka lehce zlatavá.
  4. Přidáme kari pastu, kterou necháme rozehřát a velmi krátce zarestovat.
  5. Pak hned přidáme rajčata. Promícháme a přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném stupni 30-45 minut, dokud nejsou rajčata zcela měkká.
  6. Nakonec osolíme a zamícháme vejce a krátce povaříme.
  7. Podáváme sypané čerstvou bylinkou a čerstvých chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here