Ingredience:
1000 g rajčat, 600 g bílých paprik, 5 cibulí, 160 g klobásy, 2 lžičky Červená kari pasta 100 g nebo Žlutá kari pasta 100 g, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sádla, 6 vajec.
Čerstvá bylinka na posypání (bazalka, petržel nebo pažitka).
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Rajčata, papriky, cibuli a klobásu pokrájíme na malé kousky.
- V nepřilnavém hrnci nebo pánvi rozehřejeme sádlo a nejprve začneme restovat cibulku.
- Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme klobásu a po dalších 5 minutách restování přidáme i papriky. Společně vše restujeme, dokud není cibulka lehce zlatavá.
- Přidáme kari pastu, kterou necháme rozehřát a velmi krátce zarestovat.
- Pak hned přidáme rajčata. Promícháme a přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném stupni 30-45 minut, dokud nejsou rajčata zcela měkká.
- Nakonec osolíme a zamícháme vejce a krátce povaříme.
- Podáváme sypané čerstvou bylinkou a čerstvých chlebem.



