Rubriky
Recepty Maso Hovězí maso Mleté maso

Kotlíkové chilli con carne s hořkou čokoládou

Ingredience:

1,5 kg mletého hovězího masa, 8 lžic slunečnicového oleje, 6 velkých cibulí, 5 stroužků česneku, 3 červené papriky,  3 mrkve, 3 grilované/pečené kukuřice, 10 středních rajčat, 400 g rajčat z plechovky, 70 g rajčatového protlaku, 500 g bílých fazolí v nálevu, 400 g černých fazolí v nálevu, 3 lžíce balsamikového octa, 3 lžíce jablečného octa, 1 l masového vývaru.

Koření: 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kurkumy, 1 lžička skořice, 1 lžička garam masaly, 3 lžičky mletého kmínu, 3 bobkové listy, sůl, pepř.

80-100 g hořké čokolády (alespoň 60%).


Postup:

  1. Cibuli, česnek nakrájíme nadrobno. Papriky a mrkev pokrájíme na malé kostičky. Rajčata nakrájíme na kousky a kukuřici okrájíme z klasů.
  2. V kotlíku si rozehřejeme olej a cibuli s česnekem osmahneme do zlatova. Přidáme všechno koření, mrkev a papriky a ještě chvíli restujeme. 
  3. Vložíme maso, občas promícháme a necháme ho zatáhnout.
  4. Poté vsypeme nakrájená rajčata, rajčata z plechovky, rajčatový protlak, oba druhy fazolí (včetně nálevu) a kukuřici. Necháme chvíli povařit.
  5. Vlijeme vývar, dochutíme balsamikovým a jablečným octem a dle potřeby dosolíme. Vaříme, dokud není maso měkké a uvařené.
  6. Ke konci vaření vložíme do kotlíku kostičky čokolády, které necháme rozpustit. Chilli con carne tak získá krémovou konzistenci a lesklou barvu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here