Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké pečení

Křehký koláč s rebarborou a drobenkou

Ingredience:

Těsto: 150 g hladké mouky, 100 g hladké špaldové mouky, špetka soli, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžíce moučkového cukru, 150 g studeného másla, 4 lžíce vlažné vody.

Náplň: 400 g oloupané rebarbory, 150 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek, 50 g drcených pekanových ořechů, 40 g ovesných vloček, citrónová šťáva z 1/2 citronu, 90 g kokosového cukru, 4 lžíce tekutého medu, 1 lžička koření GARAM MASALA 40 G.

Drobenka: 80 g polohrubé mouky, 80 g třtinového cukru, 80 g másla.


Postup:

  1. Všechny ingredience na těsto KROMĚ VODY dáme do robota a rozmixujeme, až vznikne drobenka. Postupně přilijeme vodu a ještě chvíli mixujeme, dokud se vše nespojí a nevytvoří těsto. Těsto vyndáme a rukama ještě trochu propracujeme. Z těsta vytvoříme hladkou kuličku, kterou zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici hodinu odpočinout.
  2. Očištěnou rebarboru i jablka pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme ořechy, cukr, med, koření Garam masala a citronovou šťávu. Promícháme.
  3. V jiné misce uděláme drobenku. Smícháme mouku s cukrem a přidáme na kousky pokrájené máslo a rukama vytvoříme drobenku.
  4. Připravíme si formu s vyšším okrajem, o průměru asi 25 cm. Nemusíme ji ničím vymazávat, protože křehké těsto má v sobě hodně másla a nepřichytí se.
  5. Těsto rozválíme o průměru větším než je dno formy (pro kontrolu můžeme přiložit a dle formy vykrojit). Vykrojené těsto přeneseme do formy a umačkáme ho. Dno propícháme několikrát vidličkou a okraje prsty umačkáme, abychom vytvořili ozdobný okraj.
  6. Na připravené těsto naneseme náplň a urovnáme. Navrch rovnoměrně nasypeme drobenku.
  7. Pečeme dál na 170 °C po dobu 30-35 minut, dokud není drobenka dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here