Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Kuře zapečené v rajčatové omáčce s parmazánovou krustou

Ingredience:

1 celé kuře, 800 g rajčat (ze skleničky či plechovky), 1 cibule, 1 středně velký lilek, 5 stroužků česneku, 170 g celeru, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, čerstvé bylinky (snítka rozmarýnu, šalvěje, oregána), 4 lžíce zakysané smetany, 60 g sýru Grana Padano, 40 g strouhánky,


Postup:

  1. Kuře rozporcujeme na 2 prsa a 2 stehna (ze skeletu si uděláme vývar na jiné vaření).
  2. Cibuli, lilek a celer pokrájíme na malé kostičky. Česnek pokrájíme na plátky. Rajčata pokrájíme také na kousky.
  3. Všechnu zeleninu dáme do pekáče, přidáme oregano, sůl, pepř, cukr a nastrouhaný muškátový oříšek. Promícháme.
  4. Na zeleninu rozložíme kousky kuřecího masa a lehce ho do zeleniny zamáčkneme. Kolem masa zapícháme kousky čerstvých bylinek.
  5. Sýr nastrouháme najemno a promícháme se strouhankou.
  6. Na každý kousek masa dáme lžíci zakysané smetany a pořádnou vrstvu sýra se strouhankou.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut.

TIP: Můžeme podávat s pečenými brambory, salátkem nebo čerstvou bagetkou. Hodí se ale také těstoviny nebo rýže 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here