Ingredience: (2 porce)
Maso: 1 kuřecí prsa, sůl, pepř, Pangritata („Levný parmazán“), 3 lžíce olivového oleje na osmažení.
Čatní: 1 menší červená cibule, 200 g pomerančovo-jablečného čatní (k zakoupení zde: Pomerančovo-jablečné čatní 250 g).
Kuskusový salát: 4 listy římského salátu, 4 menší rajčata, hrst nasekané čerstvé petržele, 150 g kuskusu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř.
Postup:
- Kuřecí prsa zbavíme kůže a rozklepeme jemně na tenký plátek. Plátek osolíme a opepříme. Kuřecí maso posypeme z jedné strany hustě pangritattou a paličkou ji lehce zatlučeme do masa. To samé opakujeme i z druhé strany. Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí maso orestujeme na vyšším plameni z obou stran.
- Mezitím pokrájíme cibulku najemno. Když je kuřecí plátek hotový, vyjmeme ho z pánve a vložíme cibulku. Cibulku ve výpeku orestujeme dvě minutky a poté přidáme pomerančovo-jablečné čatní. Promícháme a necháme dvě minutky prohřát.
- Kuskus připravíme dle návodu. Římský salát pokrájíme na nudličky, rajčata na menší kousky a promícháme s kuskusem. Vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
- Kuřecí plátek podáváme s kuskusovým salátkem a čatní. Kuskusový salát můžeme servírovat i studený.