Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Kyjevské kuře

Ingredience:

2 kuřecí prsa, sůl, trojobal (vejce, hladká mouka, strouhánka).

60 g Bylinkové máslo.


Postup:

  1. Bylinkové máslo připravíme dle návodu a necháme ho pořádně ztuhnout. Máslo necháme v lednici až do poslední chvíle, než s ním budeme plnit maso.
  2. Kuřecí prso rozkrojíme, aby vznikla kapsa a vložíme do ní kousek (cca 30 g) másla. Kapsu pevně uzavřeme (bez špejlí), lehce osolíme a 2x obalíme v trojobalu. Totéž provedeme i s druhým kuřecím prsem.
  3. Kuřecí prsa smažíme ve fritéze asi 13-15 minut dozlatova. Jakmile se maso do teplého oleje ponoří, maso se zatáhne a máslo nevyteče.
  4. Podáváme s oblíbenou přílohou. Po rozkrojení masa vyteče ochucené máslíčko, které přílohu dochutí a to nejdůležitější – pomůže, aby zůstala kuřecí prsa šťavnatá.

TIP: Kyjevské kuře se hodí podávat s bramborovým nebo zeleninovým pyré, my jsme však zvolili lehčí variantu v podání zeleninového salátku. Je to na Vás 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here