Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Nepečené kokosové roládky s kávovou příchutí

Ingredience: (5 roládek)

Tmavé těsto: 700 g máslových sušenek (např. Bebe), 300 g moučkového cukru, 30 g holandského kakaa, 200 ml silné černé kávy (studené), 100 ml rumu.

Světlé těsto: 250 g strouhaného kokosu, 250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru.

Moučkový cukr na posypání válu.


Postup:

  1. Nejdříve si připravíme světlé těsto a to tak, že všechny suroviny smícháme a pořádně prohněteme, aby se suroviny propojili. Dáme odležet do lednice, dokud si nepřipravíme tmavé těsto.
  2. Sušenky rozmixujeme v mixéru najemno a přidáme k nim cukr a kakao. Vše promícháme. Poté přilijeme kávu a rum a vypracujeme vláčné těsto.
  3. Světlé i tmavé těsto rozdělíme na 5 stejných dílů.
  4. Pracovní plochu si pomoučníme cukrem.
  5. Díl tmavého těsta rozválíme na obdélník o rozměru cca 25×15 cm. Na něj rozetřeme jeden díl světlé náplně až do krajů. Poté svineme do rolády, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout. Takto opakujeme se zbývajícími čtyřmi díly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here