Ingredience: (5 roládek)
Tmavé těsto: 700 g máslových sušenek (např. Bebe), 300 g moučkového cukru, 30 g holandského kakaa, 200 ml silné černé kávy (studené), 100 ml rumu.
Světlé těsto: 250 g strouhaného kokosu, 250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru.
Moučkový cukr na posypání válu.
Postup:
- Nejdříve si připravíme světlé těsto a to tak, že všechny suroviny smícháme a pořádně prohněteme, aby se suroviny propojili. Dáme odležet do lednice, dokud si nepřipravíme tmavé těsto.
- Sušenky rozmixujeme v mixéru najemno a přidáme k nim cukr a kakao. Vše promícháme. Poté přilijeme kávu a rum a vypracujeme vláčné těsto.
- Světlé i tmavé těsto rozdělíme na 5 stejných dílů.
- Pracovní plochu si pomoučníme cukrem.
- Díl tmavého těsta rozválíme na obdélník o rozměru cca 25×15 cm. Na něj rozetřeme jeden díl světlé náplně až do krajů. Poté svineme do rolády, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout. Takto opakujeme se zbývajícími čtyřmi díly.