Rubriky
Recepty Maso Ostatní maso

Pečený králík na zelenině se zelím a bramborovými placičkami

Ingredience:

Králík: 1 králík, sůl, pepř, 1 lžička římského kmínu, 3 snítky rozmarýnu, 3 bobkové listy, 6 kousků hřebíčku.

1 cibule, 1/2 pórku, 1 mrkev, 1 malá cuketa, 1/4 celeru, 3 stonky řapíkatého celeru, 6 stroužků česneku,

6 lžic olivového oleje, 400 ml vody, 200 ml bílého vína.

Zelí: 3 lžíce olivového oleje, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 2 lžičky cukru, 2 lžíce jablečného octa.

Bramborové placičky: 700 g brambor, 500 g brokolice, 3 vejce, 1 lžička škrobu, 2 lžičky koření RAS EL HANOUT 40 G, sůl, olej na potření pánve.


Postup:

  1. Zeleninu očistíme, případně oloupeme a pokrájíme na menší kousky a rozprostřeme ji do pekáče.
  2. Králíka rozporcujeme, pořádně osolíme a opepříme a dáme na zeleninu. Posypeme kmínem, přidáme bobkový list, čerstvý tymián a hřebíček. Vše podlijeme vodou a vínem a králíka ještě polijeme olejem. Celý pekáč přikryjeme pečícím papírem a ještě alobalem, aby se drželo teplo a pečeme na 160 °C asi 3 hodiny.
  3. Poté maso vyndáme a zeleninu vrátíme zpět do trouby, kterou rozpálíme na 200°C a zeleninu ještě dopečeme dozlatova.
  4. Mezitím, co se peče králík si připravíme zelí. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji ji orestujeme dozlatova. Přidáme zelí a ochutíme cukrem a octem. Chvíli povaříme, aby se odpařila voda a zelí trochu změklo.
  5. Na placičky si ve vodě uvaříme brambory a brokolici pokrájené na malé kousky. Poté vodu scedíme, přidáme vejce, škrob, koření Ras el Hanout a osolíme. Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého těstíčka. Na lívancové pánvi, kterou potřeme lehce olejem, osmažíme placičky dozlatova z obou stran.
  6. Pečeného králíka podáváme s upečenou zeleninou, kysaným zelím a bramborovými placičkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here