Ingredience: (2 porce)
250 g penne těstovin, 250 g Rillettes z kvalitního vepřového masa, 1 středně velká červená cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička chilli vloček, hrst hladkolisté petržele, 30 g kapar, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, špetka pepře, sůl.
2 lžíce Dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu al dente.
- Cibuli, česnek a stonky petržele pokrájíme najemno.
- Na pánvi rozpálíme olej a kapary opražíme do křupava.
- Přidáme cibulku a stonky petržele a vše minutu zarestujeme na vyšším plameni. Přidáme chilli vločky a česnek a opět minutku restujeme.
- K zarestované zelenině přidáme kousky rillettes a necháme další minutku restovat. Opepříme, osolíme a promícháme.
- Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a přidáme 3 lžíce vody z těstovin. Přidáme dip z pečených paprik, nasekané listy petržele a citronovou šťávu a naposledy promícháme.