Rubriky
Vepřové maso Recepty Těstoviny & Brambory

Penne s vepřovým rillettes a dipem z pečených paprik

Ingredience: (2 porce)

250 g penne těstovin, 250 g Rillettes z kvalitního vepřového masa, 1 středně velká červená cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička chilli vloček, hrst hladkolisté petržele, 30 g kapar, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, špetka pepře, sůl.

2 lžíce Dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).


Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu al dente.
  2. Cibuli, česnek a stonky petržele pokrájíme najemno.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a kapary opražíme do křupava.
  4. Přidáme cibulku a stonky petržele a vše minutu zarestujeme na vyšším plameni. Přidáme chilli vločky a česnek a opět minutku restujeme.
  5. K zarestované zelenině přidáme kousky rillettes a necháme další minutku restovat. Opepříme, osolíme a promícháme.
  6. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a přidáme 3 lžíce vody z těstovin. Přidáme dip z pečených paprik, nasekané listy petržele a citronovou šťávu a naposledy promícháme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here