Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 a 1/2 hrnku cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 lžíce holandského kakaa, 2 vejce, 3/4 prášku do pečiva, 1 prášek do perníku, 1 hrnek medu.
Strouhaný kokos, smetana na vaření, čokoláda na vaření.
Postup:
- Všechny ingredience na těsto smícháme.
- Plech vyložíme pečícím papírem a směs na něj vylijeme. Rovnoměrně uhladíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 25 minut.
- Necháme vychladnout.
- Mezitím necháme na vodní lázni rozpustit čokoládu, do které přidáme trochu smetany (aby čokoláda nebyla po ztuhnutí tvrdá).
- Vychladlý perník potřeme čokoládou a zasypeme hustě kokosem.