Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Perník s kokosem

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 a 1/2 hrnku cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 lžíce holandského kakaa, 2 vejce, 3/4 prášku do pečiva, 1 prášek do perníku, 1 hrnek medu.

Strouhaný kokos, smetana na vaření, čokoláda na vaření.


Postup:

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a směs na něj vylijeme. Rovnoměrně uhladíme.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 25 minut.
  4. Necháme vychladnout.
  5. Mezitím necháme na vodní lázni rozpustit čokoládu, do které přidáme trochu smetany (aby čokoláda nebyla po ztuhnutí tvrdá).
  6. Vychladlý perník potřeme čokoládou a zasypeme hustě kokosem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here