Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso Hovězí maso Mleté maso Obiloviny & Luštěniny

Pražené mleté maso s hummusovým dipem a nakládanou cibulkou

Ingredience:

Maso: 500 g mletého masa (250 g hovězí, 250 g vepřové), 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička chilli vloček, 1 lžička soli, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.

Hummusový dip: 170 g hummusu (k zakoupení zde: Hummus s kurkumou a římským kmínem 170 g nebo Hummus s čerstvou petrželí 170 g), 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.

Nakládaná cibulka: 1 červená cibule, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli.

Petrželka na posypání, olivový olej na zakápnutí, krekry na nabírání.


Postup:

  1. Nejprve připravíme nakládanou cibulku, aby změkla. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Zakápneme octem, přidáme špetku soli a rukama promneme, aby se cibule oddělila.
  2. Poté připravíme dip. Hummus smícháme s jogurtem a olivovým olejem a dobře promícháme.
  3. A nakonec maso. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli krátce orestujeme. Poté přidáme maso a na vyšším plameni restujeme. Vařečkou často promícháváme a maso rozsekáváme, aby se maso rozdrobilo. Maso smažíme až do tmavší hnědé, aby byly kousky masa křupavé (trvá to cca 10-15 minut). Jakmile je maso opečené a hotové, vmícháme česnek, sójovou omáčku, chilli vločky a osolíme. Ještě krátce orestujeme.
  4. Podáváme na velkém prkénku/talíři, kde spodní vrstvu tvoří hummusový dip, navrch naneseme maso a nakonec nakládanou cibulku. Vše posypeme nasekanou petrželkou a ještě zakápneme olivovým olejem.
  5. Pomocí kousků krekrů nabíráme všechny vrstvy, příbor není potřeba 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here