Rubriky
Recepty Pečivo

Sezamové bulky

Ingredience:

550 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 300 ml teplé vody, 1 lžička cukru krystal, 2 lžičky soli.

1 vejce na potření, bílý sezam na posypání.


Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme droždí, sůl, cukr a vodu.
  2. Uhněteme vláčné těsto a vytvoříme bochánek, který dáme do olejem vymazané mísy.
  3. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a necháme kynout 2 hodiny.
  4. Potom si pomoučníme pracovní plochu. Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly. Každý díl vyválíme do tenkého válečku a smotáme.
  5. Bulky dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut nakynout.
  6. Bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme bílým sezamem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 20-25 minut.

TIP: Bulky neobsahují olej, tedy nevydrží několik dní. Nejlepší je si na nich pochutnat ihned, ale výborné jsou i další dny, pokud je nařežeme a opečeme v topinkovači.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here