Rubriky
Recepty Pečivo

Špaldovo-pšeničné bagetky

Ingredience: (4 ks)

Těsto: 300 g hladké špaldové mouky, 300 g hladké pšeničné mouky, 255 ml vody, 100 g bílého jogurtu, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru krystal, 8 g sušeného droždí, 5 lžic olivového oleje.

Na potření: olivový olej.


Postup:

  1. Mouky prosejeme do velké mísy. K jednomu kraji nasypeme droždí, k jinému cukr a sůl. V prostředku uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu, olivový olej a přidáme jogurt.
  2. Zpracujeme vláčné těsto. Každá mouka je jiná, takže dle hustoty těsta můžeme přidat vodu nebo mouku. Těsto by mělo být pružné a lepkavější.
  3. Pomocí pomoučených rukou vytvarujeme z těsta bochánek. Mísu lehce vytřeme olejem, vložíme těsto a přikryjeme potravinářskou folií Necháme 1 hodinu kynout.
  4. Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou plochu a rozdělíme ho na 4 stejně velkých dílů a vytvarujeme bagetky cca 25 cm dlouhé, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem těsně vedle sebe (můžeme mezi ně dát také kousek pečícího papíru, aby se k sobě nepřilepily).
  5. Přikryjeme je kuchyňskou utěrkou a necháme kynout ještě 30 minut, aby zvětšily svůj objem.
  6. Bagetky potřeme olivovým olejem a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Pečeme 20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here