Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové

Špenátový koláč

Ingredience:

500 g celozrnného listového těsta, 2 vejce, 200 ml zakysané smetany, 200 g sýru gouda, 2 oblíbené klobásy, 400 g mraženého špenátu, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 lžíce oleje.


Postup:

  1. Cibuli, česnek a klobásu nakrájíme na drobno.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli, česnek a klobásu osmahneme dozlatova. Přidáme špenát a mícháme dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout.
  3. Do větší mísy nastrouháme goudu na nudličky, přidáme zakysanou smetanu, vejce, vychladlou špenátovou směs. Osolíme, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek.
  4. Listové těsto si rozválíme na větší průměr než je koláčová forma. Těsto vložíme do formy a vytvarujeme dle tvaru tak, aby byly okraje vyvýšené. Naplníme připravenou směsí.
  5. Na vršku můžeme vytvořit mřížku z proužků sýru nebo ze zbytků těsta vykrájet kytičky a ozdobit.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here