Ingredience:
500 g celozrnného listového těsta, 2 vejce, 200 ml zakysané smetany, 200 g sýru gouda, 2 oblíbené klobásy, 400 g mraženého špenátu, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 lžíce oleje.
Postup:
- Cibuli, česnek a klobásu nakrájíme na drobno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli, česnek a klobásu osmahneme dozlatova. Přidáme špenát a mícháme dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout.
- Do větší mísy nastrouháme goudu na nudličky, přidáme zakysanou smetanu, vejce, vychladlou špenátovou směs. Osolíme, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek.
- Listové těsto si rozválíme na větší průměr než je koláčová forma. Těsto vložíme do formy a vytvarujeme dle tvaru tak, aby byly okraje vyvýšené. Naplníme připravenou směsí.
- Na vršku můžeme vytvořit mřížku z proužků sýru nebo ze zbytků těsta vykrájet kytičky a ozdobit.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-40 minut.