Ingredience:
Masové kuličky (18 ks): 600 g předního hovězího masa (Angus), 1 vrchovatá lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 malé červené cibule, 1 lžíce kapar (20 g), 70 ml extra panenského olivového oleje.
Těstoviny: 250 g těstovin tagliatelle, 2 červené cibule, 3 lžíce vody z těstovin, 20 g parmazánu, 90 g dipu z pečených paprik.
Hrst čerstvé bazalky na dochucení.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Hovězí maso nameleme. Cibuli pokrájíme nadrobno, kapary překrájíme a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, celkem asi 18 ks. Na rozpáleném oleji osmažíme kuličky ze všech stran. Kuličky vyndáme vedle na talíř.
- Obě červené cibule pokrájíme najemno a na výpeku z kuliček orestujeme. Nemusí být úplně dozlatova, stačí aby cibule změkla a dostala nasládlou chuť.
- Těstoviny uvaříme dle návodu al dente a přidáme je k orestované cibulce. Přidáme vodu od těstovin a paprikový dip a vše opatrně promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a masové kuličky vložíme zpět do pánve k těstovinám.
- Navrch můžeme ještě trochu parmazánu nastrouhat a posypeme bazalkou.