Ingredience:
Topinky: 2 plátky chleba, 1 menší žlutá cuketa, olivový olej na potření.
2 lžíce Tapenády ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).
Hrst strouhaného parmazánu (pro nevegan verzi) nebo alternativu sýru.
Zeleninová salsa: 1 jablko, 1/2 salátové okurky, 4 cherry rajčata, 1/2 menší červené cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce šťávy z citronu, špetka soli a pepře.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Cuketu nakrájíme na plátky a pokapeme olejem z obou stran. Topinky také potřeme olejem z každé strany.
- Na rozpáleném grilu cukety i chleba opečeme.
- Topinku potřeme vrstvou tapenády ze sušených rajčat, na ni poklademe plátky grilované cukety a posypeme parmazánem. Dám zpět pod gril, přikryjeme a necháme rozpustit sýr.
- Na salsu pokrájíme jablko a zeleninu nadrobno. Zakápneme olejem, šťávou z citronu, osolíme, opepříme a promícháme.

