Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody

Topinka s pomerančovo-jablečným čatní a krevetami

Ingredience: (2 porce)

2 plátky chleba, 12 krevet, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička másla, 1 lžička nasekané petržele, sůl.

Marináda: 1 stroužek česneku, 1 lžička olivového oleje, ½ medu nebo čekankového sirupu, ½ lžičky rybí omáčky, 1 lžička šťávy z citronu.


Postup:

  1. Česnek utřeme a smícháme s ostatními ingrediencemi na marinádu. Promícháme a v marinádě obalíme všechny krevety.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a krevety orestujeme na prudko z každé strany 1 minutu. Ke konci přidáme máslo, necháme rozpustit, výpekem přelijeme několikrát krevety a vyjmeme z pánve a jemně osolíme.
  3. Krevety promícháme s nasekanou petrželkou.
  4. Plátky chleba opečeme v topinkovači, naneseme vrstvu pomerančovo-jablečného čatní a navrch poklademe krevety.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here