Ingredience: (2 porce)
2 plátky chleba, 12 krevet, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička másla, 1 lžička nasekané petržele, sůl.
Marináda: 1 stroužek česneku, 1 lžička olivového oleje, ½ medu nebo čekankového sirupu, ½ lžičky rybí omáčky, 1 lžička šťávy z citronu.
Postup:
- Česnek utřeme a smícháme s ostatními ingrediencemi na marinádu. Promícháme a v marinádě obalíme všechny krevety.
- Na pánvi rozpálíme olej a krevety orestujeme na prudko z každé strany 1 minutu. Ke konci přidáme máslo, necháme rozpustit, výpekem přelijeme několikrát krevety a vyjmeme z pánve a jemně osolíme.
- Krevety promícháme s nasekanou petrželkou.
- Plátky chleba opečeme v topinkovači, naneseme vrstvu pomerančovo-jablečného čatní a navrch poklademe krevety.