Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Vánoční biskupský chlebíček s kandovanou citronovou kůrou

Ingredience:

Těsto: 50 g rozinek, 30 g brusinek, 140 g nasekané hořké čokolády, 100 g nasekaných vlašských ořechů, 30 g strouhaného kokosu, 120 g Nakládaná sladká citronová kůra 130 g.

5 vajec, 160 g třtinového cukru, 120 g rozpuštěného másla, 150 g špaldové celozrnné hladké mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva.

Poleva: 140 g hořké čokolády.

Dozdobení: 30 g nasekaných vlašských ořechů, 10 g sladké nakládané citronové kůry.


Postup:

  1. Tekuté máslo promícháme s cukrem, aby se cukr rozpustil. Poté k němu postupně zašleháme žloutky.
  2. Přisypeme ořechy, rozinky, brusinky, kandovanou kůru, čokoládu a kokos.
  3. Bílky ušleháme do tuhého sněhu.
  4. Ke směsi přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
  5. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 160 °C (špejlí zapíchneme doprostřed a pokud ji vytáhneme suchou, chlebík je hotový).
  6. Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.
  7. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká poleva.
  8. Polevou potřeme chlebíček ze všech stran.
  9. Nasekané ořechy opražíme na pánvi. Posypeme jimi střed biskupského chlebíčku a ozdobíme kousky kandované citronové kůry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here