Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Recepty Obiloviny & Luštěniny

Sójový burger v zázvorové žemli

Ingredience:

Žemle: Zázvorové žemle na burger.

Dresing: Majonézový dip s nakládaným pepřem

Burger: 150 g sušených sójových bobů (320 g v uvařeném stavu), 1 malá červená cibule, 2 lžičky kari pasty, 3 lžíce tmavé sójové omáčky, 3 lžíce omáčky hoisin, 1 lžička dijonské hořčice, 60 g strouhaného sýra Gouda, 1 vejce, 2 lžíce rýžové (nebo pšeničné) mouky, sůl.

2 lžíce extra panenského olivového oleje na potření grilu/pánve.

Salát: Ledový salát a šťáva z citronu.


Postup:

  1. Zázvorové žemle a dresing připravíme dle receptů.
  2. Sójové boby namočíme do vody přes noc a uvaříme dle návodu (do měkka).
  3. Boby dáme do mixéru a přidáme najemno nakrájenou cibuli, sójovou a hoisin omáčku, kari pastu a dijonskou hořčici. Osolíme a pořádně rozmixujeme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a mouku a rukama ještě propracujeme, aby se vše propojilo. Mokrýma rukama vytvarujeme čtyři koule, ze kterých uděláme placky.
  4. Gril nebo grilovací pánev potřeme olejem a burgery smažíme z každé strany na vyšším ohni asi 4 minuty.
  5. Ledový salát pokrájíme na menší kousky a zakápneme citronovou šťávou.
  6. Žemle rozřízneme a na spodní část dáme vrstvu dresingu, navrch položíme sójový burger a poklademe ledovým salátem. Vrchní žemli trochu také potřeme dresingem a přiklopíme.

TIP: Sójový burger se dá připravit i ze sójového granulátu pro usnadnění práce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here