Rubriky
Recepty Pečivo

Zázvorové žemle na burger

Ingredience: (8 ks)

Těsto: 500 g hladké mouky, 6 lžiček třtinového světlého cukru, 2 lžičky soli, 8 g sušeného droždí, 250 ml vlažné vody, 6 lžic olivového oleje, 3 lžičky mletého zázvoru.

Olej na vymazání mísy.


Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku.
  2. Na kraj mouky nasypeme droždí, vedle cukr, sůl a sušenou červenou řepu. V mouce uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu a olej.
  3. Uhněteme vláčné těsto a z těsta vytvarujeme bochánek, který vložíme do mísy lehce vymazané olejem.
  4. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a utěsníme, aby nám těsto neosychalo. Necháme kynout 1,5 hodiny.
  5. Po vykynutí přesuneme na mírně pomoučený vál a ještě jednou zlehka zpracujeme.
  6. Těsto rozdělíme na 8 stejně velkých částí a vyvarujeme bochánky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Položíme je dostatečně od sebe, protože v troubě nabydou.
  7. Zlehka je potřeme olejem a přikryjeme potravinářskou fólií nebo kuchyňskou utěrkou a necháme ještě kynout cca ½ hodiny.
  8. Bochánky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 15 minut. Před koncem pečení je můžeme přetřít olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here