Ingredience: (pro 2 osoby)
1 hrnek jasmínové rýže, 1 červená paprika, 1 nožička řapíkatého celeru, 1 červená cibule, 200 g schwarzwaldské šunky, 2 vejce, 1 lžička olivového leje.
1 lžíce olivového oleje, kurkuma, sůl, pepř.
Postup:
- Rýži uvaříme na skus.
- Papriku, celer, cibuli a šunku nakrájíme na malé kostičky.
- Zeleninu a šunku osmahneme lehce do hněda na olivovém oleji.
- 1 plátek šunky zpražíme samostatně na pánvi, později na ozdobení.
- K zelenině přidáme uvařenou rýži, přidáme olivový olej. Okořeníme kurkumou, solí a pepřem. Vše promícháme.
- Chvíli vše restujeme na pánvi, Nakonec přidáme 2 předem rozmíchaná vajíčka a ještě chvíli restujeme, dokud nejsou vajíčka hotová.
- Servírujeme a ozdobíme šunkovým chipsem.