Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Noky s čerstvou pažitkou a zakysanou smetanou

Ingredience: (2-3 porce)

500 g bramborových noků, 30 g choriza, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce zakysané smetany, 20 g parmazánu, velká hrst čerstvé pažitky, sůl.


Postup:

  1. Bramborové noky uvaříme dle návodu.
  2. Chorizo nakrájíme na velmi drobno (je to spíš na ochucení a provonění jídla).
  3. Pažitku nakrájíme najemno a parmazán nastrouháme.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme do něj chorizo a zároveň i uvařené noky. Na prudkém stupni orestujeme, aby se po straně noků udělala zlatá kůrčička.
  5. Jakmile jsou noky orestované osolíme je, přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr. Promícháme a asi minutku povaříme.
  6. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (trochu si můžeme dát stranou na ozdobu).
  7. Noky podáváme posypané opět čerstvou pažitkou a můžeme lehce zastrouhnout i sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here