Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Koláč s mascarpone, rybízem a drobenkou

Ingredience:

Korpus: 150 g ovesných vloček, 150 g hladké špaldové mouky, 200 g rozpuštěného másla.

Náplň: 200 g mascarpone, 200 g zakysané smetany, 200 g ricotty, 5 vajec, 170 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu.

400 g červeného rybízu.

Drobenka: 150 g kokosového cukru, 150 g hladké špaldové mouky, 180 g másla.


Postup:

  1. Ovesné vločky nameleme a dáme do mísy. Přidáme mouku a rozpuštěné máslo a promícháme. Plech o rozměru 20×30 cm si vyložíme pečícím papírem. Směs na něj vysypeme, rozprostřeme a rukama umačkáme. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C na 10 minut.
  2. Všechny suroviny na náplň všechny dáme do mísy a vyšleháme.
  3. Ingredience na drobenku dáme do mísy, máslo na malé kousky a prsty vypracujeme drobenku.
  4. Plech s předpečeným korpusem vyndáme z trouby a ihned na něj nalijeme připravenou náplň. Na náplň rovnoměrně rozsypeme rybíz a navrch drobenku.
  5. Pečeme dál v troubě na 170 °C asi 50 minut.
  6. Koláč necháme vychladnout, aby se dal dobře krájet. Před podáváním můžeme lehce pocukrovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here