Rubriky
Recepty Pečivo

Nadýchané pita chleby

Ingredience:

1000 g hladké mouky, 350 g jogurtu, 300 g vody, 16 g sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru.

Olej na vymazání mísy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí, droždím a cukrem. Přilijeme vodu, přidáme jogurt a vypracujeme těsto.
  2. Čistou mísu vytřeme olejem, z těsta vytvarujeme bochánek a vložíme do mísy. Povrch těsta ještě lehce potřeme také olejem, přikryjeme a necháme kynout 1-1,5 hodiny (dokud nezdvojnásobí svoji velikost).
  3. Poté těsto vyndáme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme ho na 15-20 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujeme placku o výšce 1 cm.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a placky na něj přeneseme. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
  5. Poté vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme 10 minut. Placky se při pečení nafouknou.
  6. Po upečení přendáme pita chleby ihned do utěrky a ještě vložíme do igelitového sáčku.

TIP: I studené pita chleby lze kdykoliv ohřát a rozpůlit. Jsou výborné i druhý den. Ideální pro naplnění grilovaným nebo pečeným masem a zelným salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here