Ingredience: (20 ks)
500 g listového těsta
33 g hladké mouky, 240 cukru krupice, 1 lžička vanilkového extraktu, 450 ml plnotučného mléka, 4 žloutky, 2 vejce, kůra z 1 citronumletá skořice na podávání
Postup:
- Do mísy si prosejeme mouku s cukrem krupice.
- V jiné misce prošleháme žloutky s vejcem.
- Mléko vlijeme do hrnce, přidáme citrónovou kůru a přivedeme k varu.
- Jakmile mléko začne vřít sundáme hrnec z vařiče.
- Polovinu mléka přilijeme k cukru s moukou a mícháme do rozpuštění cukru. Poté vlijeme zpět do hrnce.
- Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka a vanilkový extrakt.
- Mícháme až do úplného spojení obou směsí.
- Listové těsto si rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru cca 8 cm. Kolečkem vyložíme po okraj formičku na muffin a naplníme ho připravenou směsí cca 0,5-1,0 cm pod okraj těsta.
- Troubu si předehřejeme na 250 °C. a košíčky pečeme asi 15-20 minut na 200-220 °C
- Po upečení lehce zasypeme třtinovým cukrem a s použitím flambovací pistoli zkrystalizujeme povrch.