Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Pastéis de nata

Ingredience: (20 ks)

500 g listového těsta

33 g hladké mouky,  240 cukru krupice, 1 lžička vanilkového extraktu, 450 ml plnotučného mléka, 4 žloutky, 2 vejce, kůra z 1 citronumletá skořice na podávání


Postup:

  1. Do mísy si prosejeme mouku s cukrem krupice.
  2. V jiné misce prošleháme žloutky s vejcem.
  3. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme citrónovou kůru a přivedeme k varu.
  4. Jakmile mléko začne vřít sundáme hrnec z vařiče. 
  5. Polovinu mléka přilijeme k cukru s moukou a mícháme do rozpuštění cukru. Poté vlijeme zpět do hrnce.
  6. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka a vanilkový extrakt.
  7. Mícháme až do úplného spojení obou směsí.
  8. Listové těsto si rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru cca 8 cm. Kolečkem vyložíme po okraj formičku na muffin a naplníme ho připravenou směsí cca 0,5-1,0 cm pod okraj těsta.
  9. Troubu si předehřejeme na 250 °C. a košíčky pečeme asi 15-20 minut na 200-220 °C
  10. Po upečení lehce zasypeme třtinovým cukrem a s použitím flambovací pistoli zkrystalizujeme povrch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here