Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory Přílohy

Pečené bylinkové brambůrky

Ingredience: (4 porce)

12 raných brambor (středně velkých), 2 lžíce olivového oleje, hrst čerstvých bylinek (oregano, šalvěj, rozmarýn, tymián), 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mořské hrubozrnné soli.


Postup:

  1. Brambory pořádně omyjeme. Celé i se slupkou je povaříme ve vroucí vodě asi 7 minut (brambory by měly být středně uvařené, tj. neměly by být měkké, ale zároveň by už neměly být tvrdé).
  2. Bylinky nasekáme na hrubo.
  3. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
  4. Zapékací mísu si vyložíme pečícím papírem a brambory na něj přemístíme. Zakápneme je olivovým oleje, posypeme bylinkami a česnekem. Osolíme.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut (nebo dokud nebudou brambory na povrchu zlatavé a měkké).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here