Rubriky
Recepty Maso Hovězí maso

Rajská omáčka s hovězím masem

Ingredience: (4 porce)

Maso: 1 kg hovězí kližky (nebo předního masa), sůl, pepř, 1 lžíce oleje, voda.

Rajská omáčka: 2 lžíce kokosového oleje, 1 cibule, 200 g cukety, 3 stroužky česneku.

Koření:1 celá skořice, 2 bobkové listy, 6 kuliček černého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 badyán.

500 ml rajčatové passaty, 250 ml Kečup z čerstvých a zralých rajčat 360 g – NOVINKA, sůl, 1 lžíce kokosového cukru, 1 lžíce octa.

400 g těstovin, sůl, voda.


Postup:

  1. Maso očistíme a osolíme, opepříme ze všech stran. Pokud je třeba svážeme. Vložíme do tlakového hrnce a zalijeme do poloviny vodou. Vaříme cca 2-3 hodiny dle vyzrálosti masa.
  2. Cibuli, česnek a cuketu pokrájíme nadrobno. Rozpálíme olej a vložíme zeleninu a koření (koření můžeme dát do sítka, aby šlo snadněji vyndat).
  3. Přilijeme passatu a kečup, osolíme a mírně necháme provařit, asi 30 minut. Poté vyndáme koření, rozmixujeme a přepasírujeme, aby byla omáčka hladká.
  4. Přilijeme asi 300 ml vývaru od masa a dochutíme cukrem a octem. Promícháme.
  5. Těstoviny uvaříme dle návodu al dente a můžeme podávat.
  6. Pro pikantnost dozdobíme papričkami Jalapenos nebo Pestem z feferonů.

TIP: Kdo má rád ostřejší variantu, doporučujeme podávat s naším Pesto Chilli z čerstvých feferonů 100 g nebo Nakládané Jalapeños 180 g.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here