Ingredience: (4 porce)
Maso: 1 kg hovězí kližky (nebo předního masa), sůl, pepř, 1 lžíce oleje, voda.
Rajská omáčka: 2 lžíce kokosového oleje, 1 cibule, 200 g cukety, 3 stroužky česneku.
Koření:1 celá skořice, 2 bobkové listy, 6 kuliček černého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 badyán.
500 ml rajčatové passaty, 250 ml Kečup z čerstvých a zralých rajčat 360 g – NOVINKA, sůl, 1 lžíce kokosového cukru, 1 lžíce octa.
400 g těstovin, sůl, voda.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Maso očistíme a osolíme, opepříme ze všech stran. Pokud je třeba svážeme. Vložíme do tlakového hrnce a zalijeme do poloviny vodou. Vaříme cca 2-3 hodiny dle vyzrálosti masa.
- Cibuli, česnek a cuketu pokrájíme nadrobno. Rozpálíme olej a vložíme zeleninu a koření (koření můžeme dát do sítka, aby šlo snadněji vyndat).
- Přilijeme passatu a kečup, osolíme a mírně necháme provařit, asi 30 minut. Poté vyndáme koření, rozmixujeme a přepasírujeme, aby byla omáčka hladká.
- Přilijeme asi 300 ml vývaru od masa a dochutíme cukrem a octem. Promícháme.
- Těstoviny uvaříme dle návodu al dente a můžeme podávat.
- Pro pikantnost dozdobíme papričkami Jalapenos nebo Pestem z feferonů.
TIP: Kdo má rád ostřejší variantu, doporučujeme podávat s naším Pesto Chilli z čerstvých feferonů 100 g nebo Nakládané Jalapeños 180 g.



