Rubriky
Recepty Přílohy

Špenátové noky

Ingredience:

500 g mraženého špenátu, 4 velké brambory, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 100 ml smetany na vaření, 20 g másla, sůl, pepř, muškátový oříšek.

300 g mouky (celozrnná, polohrubá,…), 1 vejce, 4 lžíce mléka.


Postup:

  1. Špenát rozehřejeme na pánvi.
  2. Brambory, cibuli a česnek oloupeme a vše v hrnci uvaříme do měkka. 
  3. K uvařené zelenině přidáme špenát a rozmixujeme. Přidáme máslo, smetanu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a znovu promixujeme dohladka. 
  4. Ke špenátovému pyré přidáme vejce, mléko a mouku. Vypracujeme vláčné těsto.
  5. Vál si pořádně pomoučníme a z těsta tvarujeme dlouhé úzké válečky o průměru asi 2 cm.
  6. Válečky nakrájíme na kousky asi 3 cm velké. Pomoučníme je a vidličkou vymáčkneme vzor.
  7. Gnocchi vkládáme do vroucí osolené vody.
  8. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové. Vyndáme je do mísy a zakápneme olejem a lehce promícháme, aby se neslepily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here