Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso Saláty & Zeleninové

Stir-fry z vepřového masa se zelím pak-choi

Ingredience: (2 porce)

250 g vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce kokosového oleje, 30 g nesolených kešu ořechů, 2 saláty pak choi.

Omáčka do pánve: 4 lžičky světlé sójové omáčky, 2 lžičky hoisin omáčky, 1 lžička ústřičné omáčky, 2×2 cm čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 lžička třtinového cukru.

Okurkový salát: 1 salátová okurka, 1 lžička soli, 2 lžičky třtinového cukru, šťáva z 1/2 velkého citronu.

300 g uvařené basmati rýže.


Postup:

  1. Nejprve připravím okurkový salát, abychom ho nechali chvíli odležet v lednici. Okurku rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Přidáme cukr, sůl a šťávu z citronu a promícháme, rukou lehce promačkáme. Necháme odpočinou v lednici, dokud nebude hotové stir-fry.
  2. Omáčku na maso připravíme smícháním všech omáček (hoisin, ústřičná a sójová). Zázvor nastrouháme najemno, česnek utřeme s vmícháme do omáček. Přidáme cukr a promícháme.
  3. Maso pokrájíme na tenké, asi 3 mm silné plátky. Zelí pak choi také pokrájíme, můžeme nechat větší kousky.
  4. Na pánvi rozpálíme zprudka olej, přidáme kousky masa a zprudka restujeme asi 2 minuty, dokud nezačne maso hnědnout. Přidáme kousky zelí a kešu ořechy a ještě minutu restujeme. Poté přilijeme připravenou směs omáček a necháme zredukovat další minutu.
  5. Stir-fry podáváme s uvařenou basmati rýží a okurkovým salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here