Ingredience:
Těsto: 160 g polohrubé mouky, 20 g holandského kakaa, 60 g moučkového cukru, 110 g másla.
Náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 250 g ricotty, 200 g zakysané smetany, 70 g krupicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového pudingového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 2 lžičky cukrářského barviva.
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku s kakaem a moučkovým cukrem.
- Přidáme změklé máslo a vejce. Vypracujeme pevné těsto a necháme asi hodinu uležet v lednici.
- Na náplň smícháme všechny tvaroh, ricottu, zakysanou smetanu, krupicový cukr, vanilkový cukr, pudingový prášek a vejce. Pořádně promícháme, aby se vše propojilo dohladka.
- Z náplně oddělíme 1/3 do jiné misky, přidáme cukrářské barvivo a promícháme.
- Formu o průměru 20 cm si vyložíme pečícím papírem. Těsto rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm vyložíme jím formu a vytvoříme okraje cca 4 cm vysoké (prsty vytvoříme vlnky).
- Do formy s těstem nalijeme bílou náplň a poté vlijeme obarvenou. Koncem vařečky vytvoříme mramorování.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 45 minut.
- Po upečení necháme pořádně vychladnout, poté vyndáme z formy a sundáme pečící papír.