Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Tvarohový mramorovaný dort

Ingredience:

Těsto: 160 g polohrubé mouky, 20 g holandského kakaa, 60 g moučkového cukru, 110 g másla.

Náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 250 g ricotty, 200 g zakysané smetany, 70 g krupicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového pudingového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 2 lžičky cukrářského barviva.


Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku s kakaem a moučkovým cukrem.
  2. Přidáme změklé máslo a vejce. Vypracujeme pevné těsto a necháme asi hodinu uležet v lednici.
  3. Na náplň smícháme všechny tvaroh, ricottu, zakysanou smetanu, krupicový cukr, vanilkový cukr, pudingový prášek a vejce. Pořádně promícháme, aby se vše propojilo dohladka.
  4. Z náplně oddělíme 1/3 do jiné misky, přidáme cukrářské barvivo a promícháme.
  5. Formu o průměru 20 cm si vyložíme pečícím papírem. Těsto rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm  vyložíme jím formu a vytvoříme okraje cca 4 cm vysoké (prsty vytvoříme vlnky).
  6. Do formy s těstem nalijeme bílou náplň a poté vlijeme obarvenou. Koncem vařečky vytvoříme mramorování.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 45 minut.
  8. Po upečení necháme pořádně vychladnout, poté vyndáme z formy a sundáme pečící papír.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here