Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Uzené vepřové maso

Ingredience:

Vepřové maso: cca 18 kg masa (krkovice nebo bůček bez kosti).

Suché naložení: cca 800 g mořské soli.

Mokré naložení: 10 l vody, 600 g mořské soli, 4 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček koriandru, 1/2 lžičky fenyklu.


Postup:

  1. Maso nakrájíme na požadované kusy.
  2. Každý kus masa pořádně osolíme ze všech stran (zůstane vrstva soli) a uložíme do nádoby. Nádobu utěsníme a vložíme do lednice na 3 dny.
  3. Den předem si připravíme nálev. Ve vodě svaříme sůl a koření a necháme ZCELA VYCHLADNOUT.
  4. Po 3 dnech maso pořádně opláchneme od soli a maso jím zalijeme, aby bylo zcela ponořené. Takto nádobu opět utěsníme a vložíme do lednice na 10-14 dní.
  5. Maso je třeba každé 3-4 dny přeložit, aby bylo naložené rovnoměrně.
  6. V den uzení maso opět řádně opláchneme vodou od soli a důkladně osušíme. Můžeme tak učinit i den předem.
  7. Maso napíchneme na háky a zavěsíme do udírny.
  8. Udíme na 60-70 °C 10-12 hodin, poté naposledy přiložíme a necháme dojít přes noc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here