Ingredience:
Vepřové maso: cca 18 kg masa (krkovice nebo bůček bez kosti).
Suché naložení: cca 800 g mořské soli.
Mokré naložení: 10 l vody, 600 g mořské soli, 4 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček koriandru, 1/2 lžičky fenyklu.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Maso nakrájíme na požadované kusy.
- Každý kus masa pořádně osolíme ze všech stran (zůstane vrstva soli) a uložíme do nádoby. Nádobu utěsníme a vložíme do lednice na 3 dny.
- Den předem si připravíme nálev. Ve vodě svaříme sůl a koření a necháme ZCELA VYCHLADNOUT.
- Po 3 dnech maso pořádně opláchneme od soli a maso jím zalijeme, aby bylo zcela ponořené. Takto nádobu opět utěsníme a vložíme do lednice na 10-14 dní.
- Maso je třeba každé 3-4 dny přeložit, aby bylo naložené rovnoměrně.
- V den uzení maso opět řádně opláchneme vodou od soli a důkladně osušíme. Můžeme tak učinit i den předem.
- Maso napíchneme na háky a zavěsíme do udírny.
- Udíme na 60-70 °C 10-12 hodin, poté naposledy přiložíme a necháme dojít přes noc.



