Rubriky
Omáčky & Pesta Předkrmy & Chuťovky Recepty

Avokádová pomazánka

Ingredience:

1 avokádo, 100 g ricotty, 100 g pomazánkového másla, 2 obdélníky taveného sýra, 2 vařená vejce, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, hrst čerstvé petrželky.


Postup:

  1. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vnitřek vydlabeme do misky.
  2. Přidáme pomazánkové máslo a tavený sýr a vidličkou vše rozmačkáme do hladké konzistence.
  3. Poté vmícháme ricottu a nastrouháme vařená vejce.
  4. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do pomazánky.
  5. Osolíme a přidáme najemno nasekanou petrželku.
  6. Promícháme a můžeme podávat jako lehkou snídani, svačinku nebo použít jako pomazánku na jednohubky či chlebíčky.

TIP: Můžeme doplnit kyselou okurkou či jinou zeleninou. A samozřejmě, že může být i klobáska 🙂 A pokud tuto formu pomazánky smícháte s trochou jogurtu, aby dostala tekutější formu, pak je to i skvělý dip k masu 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here