Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty

Bochánky z listového těsta plněné kysaným zelím a klobáskou

Ingredience: (35 ks)

500 g listového těsta (může být i celozrnné), 1 papriková klobása, 200 g kysaného zelí, 1 vajíčko na potření.

Kmín, sůl, červená uzená/sladká paprika.


Postup:

  1. Listové těsto rozválíme na tenký obdélník, ze kterého rádýlkem vykrájíme čtverce o velikosti cca 8×8 cm.
  2. Kysané zelí dobře vymačkáme a několikrát překrojíme, aby nebylo dlouhé a lépe se s ním plnilo. Klobásu pokrájíme na tenká kolečka.
  3. Na každý čtverec poklademe trochu kysaného zelí, navrch položíme jedno kolečko klobásy, lehce posypeme červenou paprikou a zamotáme bochánek.
  4. Plech si vyložíme pečícím papírem a bochánky skládáme vedle sebe (s mezerou) hladkou částí nahoru.
  5. Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a solí.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here