Rubriky
Omáčky & Pesta Vepřové maso Recepty Maso Hovězí maso Mleté maso Těstoviny & Brambory

Boloňská omáčka s těstovinami

Ingredience:

1 mrkev, 120 g celeru, 3 stroužky česneku, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje.

500 g mletého masa, 200 ml červeného vína, 400 g rajčat z plechovky, 1 lžička soli, 1 lžička třtinového cukru, 100 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g.

300 g těstovin, parmazán na posypání.


Postup:

  1. Mrkev, celer, česnek a cibuli pokrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme.
  2. Přidáme maso a restujeme ještě chvíli. Promícháváme, aby se maso rozdrolilo a zatáhlo.
  3. Přilijeme víno a necháme vařit, dokud se téměř neodpaří. Poté přidáme rajčata a BBQ omáčku. Promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vařit na mírném stupni asi 20-30 minut, dokud mrkev a celer nezměknou.
  4. Před koncem osolíme a přidáme cukr a ještě krátce povaříme.
  5. Těstoviny uvaříme dle návodu al dente a podáváme je přelité boloňskou omáčkou. Povrch lehce posypeme strouhaným parmazánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here