Ingredience:
1 mrkev, 120 g celeru, 3 stroužky česneku, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje.
500 g mletého masa, 200 ml červeného vína, 400 g rajčat z plechovky, 1 lžička soli, 1 lžička třtinového cukru, 100 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g.
300 g těstovin, parmazán na posypání.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Mrkev, celer, česnek a cibuli pokrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme.
- Přidáme maso a restujeme ještě chvíli. Promícháváme, aby se maso rozdrolilo a zatáhlo.
- Přilijeme víno a necháme vařit, dokud se téměř neodpaří. Poté přidáme rajčata a BBQ omáčku. Promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vařit na mírném stupni asi 20-30 minut, dokud mrkev a celer nezměknou.
- Před koncem osolíme a přidáme cukr a ještě krátce povaříme.
- Těstoviny uvaříme dle návodu al dente a podáváme je přelité boloňskou omáčkou. Povrch lehce posypeme strouhaným parmazánem.




