Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Bramborové noky se zeleninou a cheddarovou omáčkou

Ingredience: (4 porce)

1000 g bramborových noků, 2 lžíce olivového oleje, sůl.

1 menší cuketa, 1 cibule, 3 mrkve, hrst čerstvé petržele, sůl, 2 lžíce olivového oleje.

4 plátky slaniny, 150 g cheddarové omáčky.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Mrkev, cibuli a cuketu očistíme/oloupeme a pokrájíme na postejně velké kostičky. Slaninu pokrájíme na malé kousky.
  2. Na pánev dáme olej a zeleninu orestujeme do měkka. Nejprve chvilku na prudko, aby se hned odpařila voda z cukety a zelenina zkaramelizovala a poté ubereme a na středním stupni restujeme, aby změkla mrkev.
  3. Když je zeleninka hotová, osolíme a vmícháme čerstvou petrželku.
  4. Noky uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na větší pánvi rozpálíme olej a noky z hrnce hned vkládáme do pánve, aby se orestovali a vytvořily křupavou kůrčičku.
  5. Poté do nich vmícháme cheddarovou omáčku, která se rozpustí a noky obalí. Dle potřeby dosolíme.
  6. Noky podáváme na hlubokém talíři s restovanou zeleninkou.

TIP: Kdo vynechá slaninu, může mít z tohoto pokrmu vegetariánské jídlo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here