Ingredience: (4 porce)
1000 g bramborových noků, 2 lžíce olivového oleje, sůl.
1 menší cuketa, 1 cibule, 3 mrkve, hrst čerstvé petržele, sůl, 2 lžíce olivového oleje.
4 plátky slaniny, 150 g cheddarové omáčky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mrkev, cibuli a cuketu očistíme/oloupeme a pokrájíme na postejně velké kostičky. Slaninu pokrájíme na malé kousky.
- Na pánev dáme olej a zeleninu orestujeme do měkka. Nejprve chvilku na prudko, aby se hned odpařila voda z cukety a zelenina zkaramelizovala a poté ubereme a na středním stupni restujeme, aby změkla mrkev.
- Když je zeleninka hotová, osolíme a vmícháme čerstvou petrželku.
- Noky uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na větší pánvi rozpálíme olej a noky z hrnce hned vkládáme do pánve, aby se orestovali a vytvořily křupavou kůrčičku.
- Poté do nich vmícháme cheddarovou omáčku, která se rozpustí a noky obalí. Dle potřeby dosolíme.
- Noky podáváme na hlubokém talíři s restovanou zeleninkou.
TIP: Kdo vynechá slaninu, může mít z tohoto pokrmu vegetariánské jídlo 🙂