Rubriky
Polévky Recepty Těstoviny & Brambory

Bramborovo-celerový krém s bramborovou slámou

Ingredience: (3 porce)

Polévka: 500 g brambor, 100 g celeru, 100 ml smetany na vaření 12%, 200 ml vody/vývaru, 1 lžičku soli, 2 lžíce octa (jablečný nebo umeocet), 1/3 lžičky koření Garam Masala 40 g.

Bramborová sláma: 1 brambora, olej na smažení, špetka soli.

Volitelné: dýňová semínka, mikrobylinky.

Olivový olej na zakápnutí.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Brambory a celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Ve vroucí osolené vodě uvaříme zeleninu do měkka.
  2. Uvařenou zeleninu scedíme (Pozor! Zeleninový vývar si necháme) a přilijeme k ní zpět 200 ml zeleninového vývaru a 100 ml smetany. Přidáme koření Garam Masala, osolíme a rozmixujeme do hladka.
  3. Poté přilijeme ocet, promícháme a polévku krátce ještě prohřejeme.
  4. Na bramborovou slámu si oloupeme bramboru a nastrouháme ji najemno. V malém hrnci si rozehřejem olej a nastrouhanou bramboru do oleje rozprostřeme. Můžeme si udělat i bramborový chips – fantazii se meze nekladou 🙂 Slámu usmažíme dozlatova, vyndáme ji na ubrousek, aby okapal přebytečný olej a lehce ji osolíme.
  5. Bramborový krém podáváme posypaný bramborovou slámou a můžeme ho doplnit ještě o dýňová (nebo jiná) semínka a čerstvé mikrobylinky.
  6. Nakonec ještě zakápneme olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here