Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové

Cuketový quiche s uzeným masem

Ingredience: 

Těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 1/2 lžičky soli, 100 ml vlažné vody.

Náplň: 180 g uzeného libového maso, 2 velké cibule, 2 stroužky česneku, 230 g cukety, velká hrst bylinek (tymián, oregano, majoránka, yzop, saturejka,…), 5 vajec, 200 ml zakysané smetany, 100 g sýru Gouda, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, muškátový oříšek.

Cuketové proužky na ozdobu.


Postup:

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Přidáme změklé máslo (dávám rozehřáté z mikrovlnky). Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici 30 minut uležet.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Uzené maso a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Bylinky nasekáme na drobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nejprve cibuli, česnek, bylinky a uzené maso. Když cibule zesklovatí, přidáme cuketu a orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout.
  4. Do mísy nastrouháme sýr, přidáme vejce a zakysanou smetanu. Osolíme (pozor, uzené maso již slané trochu je), opepříme a nastrouháme muškátový oříšek. Přidáme vychladlou směs z pánve a promícháme. 
  5. Na pomoučněném vále vyválíme těsto do průměru cca 32 cm (průměr formy + okraje). Plát těsta přeneseme do formy a těsto umačkáme do krajů. Přebytečného těsta přes okraj se zbavíme snadno přejetím válečkem. Okraje se tak krásně zarovnají. Několikrát propícháme těsto vidličkou. 
  6. Na těsto vlijeme připravenou náplň. Z celé cukety škrabkou nakrájíme tenké plátky cukety. Každý plátek srolujeme a “zapíchneme” do náplně.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 35-40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here