Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty

Domácí halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Ingredience: (4 porce)

Halušky: 600 g oloupaných brambor, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička sušeného tymiánu.

400 g Domácí nakládané zelí (nebo kupované kysané), 3 lžíce olivového oleje, sůl dle potřeby.

150 g uzeného masa, Nakládané Jalapeños 180 g, čerstvé mikrobylinky.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno (co nejjemněji, ideálně robotem). Přidáme mouku a sůl a umícháme těsto. Těsto by nemělo být řídké ani husté, tak akorát 🙂
  2. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu (osolenou) a pomocí struhadla na halušky postupně nadrbeme těsto do vroucí vody. Musíme pracovat rychle, protože halušky během minuty vyběhnou na hladinu a jsou hotové. Proto raději zpracujeme těsto na dvakrát.
  3. Halušky sbíráme sběračkou po hladině a dáváme je do olejem vytřené mísy. Zakápnout olejem můžeme i mezi jednotlivými vrstvy, aby se tolik nelepily.
  4. Slaninu pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a slaninu opražíme. Přidáme zelí, promícháme a restujeme asi 10 minut.. Dochutíme solí dle potřeby.
  5. Zelí s uzeným masem vmícháme jemně do halušek a podáváme je s nakládanými papričky Jalapenos a čerstvými mikrobylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here